AIAIÉ SS15 SHADOWGRAPH SAJTÓANYAG

AIAIÉ SS15 SHADOWGRAPH SAJTÓANYAG

Az AIAIÉ, azaz Hegedűs Zsanett designer 2015-ös tavasz-nyári kollekciójának megalkotásakor a tervező az európai Bauhaus irányzatból merített inspirációt. A darabok a harmincas évek ezüstkorának kettős árnyait jelenítik meg, Kertész, Moholy-Nagy, Munkácsi munkássága előtt tisztelegve.

SAJTÓKAPCSOLAT

Benkó Zsuzsanna
Kommunikációs Tanácsadó

+36 30 348 5621
aiaie.press@gmail.com

FONTOS LINKEK

AIAIÉ
AIAIÉ SHADOWGRAPH @ VOGUE UK

RÉSZLETES LEÍRÁS

Magyar szem – vajon létezik-e ilyen fogalom az európai kultúrában? Valószínűleg nem, de sajátosan közép-európai életpályák egyértelműen léteznek. Kertész, Moholy-Nagy, Munkácsi. Pótolhatatlan, éles, teremtő tekintetek. A valóság érzéki lenyomata egy egyedülálló optikán keresztül. Sötét által teremtett világosság, testeket értelmező árnyak, ismert világunk újrarendezése egy ideál szolgálatában. Soha vissza nem térő alkalmak örökre elszalasztott tanulságai. Árnyfénykép.

A harmincas évek ezüstkor. Egyszerre lépünk Európa-szerte, hibátlanul illeszkedünk a szellemi élet kirakójátékának darabjai közé. Ami létrejön, természetes világszínvonal kettős árnyékkal mögötte. Sajátos közép-európai indulás, de a kiválóság elismerése közben mindig látszik egy árnykép, melankolikus kapcsolat a gyökerekkel. Szüless különlegesként, harcolj a sikereidért, de soha ne tudd elfelejteni, honnan jöttél.

A SHADOWGRAPH kollekció ennek a kettős árnyéknak figyelmeztető lenyomata. Az építészeti, fotóművészeti és szabászati csiszoltság pontos korrajzot ad. Nem narratív, mégis nyugtalanító, nem idéz pontosan, mégis válaszokra késztet.

„Az inspiráció elindítója egy fantasztikusan rendezett kiállítás volt Balatonfüreden, a Vaszary Villában. André Kertész életútját mutatta be, tematikusan, eredeti fotókkal. Valószínűleg ez dolgozott bennem, amikor témának a nagy magyar fotósokat választottam, s azt a kort, amikor ők a legikonikusabb képeiket készítették, 1930 és 1950 között. A Ludwigban látott Munkácsy kiállítás és Blumenfeld kiállítása a Somerset House-ban erősítették ezt az inspirációs vonalat. Korszakalkotóan bántak a fény-árnyékkal, a nézőpontokkal, a témakapcsolásokkal, a komponálással. Teljesen logikusan társult bennem hozzájuk Moholy-Nagy és a Bauhaus építészet, amely később egyre hangsúlyosabb lett” – mondja Zsanett a kollekcióról. „Az alkotó folyamat közben belehelyezkedni a nagyok szemszögébe, a saját eszközeimmel megrajzolni egy tanulságos képet igazi kihívás volt számomra. Az árnyékok és lencsevetületek haute couture világa folyamatosan metsződik át a fine cut tökéletes szabásvonalaival, létrehozva gondolataim árnyfényképét az ezüstkorról, ami mai szemmel nem is létezhetett.”

A SHADOWGRAPH kollekció a Vancouver Fashion Week kifutóján debütált 2014 szeptemberében. A hetven bemutató tervező közül a VOGUE kiválasztott tizenötöt, köztük az AIAIÉ márkát, amelyeknek a bemutatón készült fotói megjelentek mind a VOGUE UK, mind a Glamour UK oldalán.

Fotók: Simon Armstrong @ VOGUE

ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK

  1. Az AIAIÉ, azaz Hegedűs Zsanett designer 2015-ös tavasz-nyári kollekciójának megalkotásakor a tervező az európai Bauhaus irányzatból merített inspirációt.
  2. A darabok a harmincas évek ezüstkorának kettős árnyait jelenítik meg, Kertész, Moholy-Nagy, Munkácsi munkássága előtt tisztelegve.

KÉPEK

FILEOK

AIAIE_ss15_shadowgraph_lookbook
AIAIE_shadowgraph_models

IDÉZETEK

“Az inspiráció elindítója egy fantasztikusan rendezett kiállítás volt Balatonfüreden, a Vaszary Villában. André Kertész életútját mutatta be, tematikusan, eredeti fotókkal. Valószínűleg ez dolgozott bennem, amikor témának a nagy magyar fotósokat választottam, s azt a kort, amikor ők a legikonikusabb képeiket készítették, 1930 és 1950 között. A Ludwigban látott Munkácsy kiállítás és Blumenfeld kiállítása a Somerset House-ban erősítették ezt az inspirációs vonalat. Korszakalkotóan bántak a fény-árnyékkal, a nézőpontokkal, a témakapcsolásokkal, a komponálással. Teljesen logikusan társult bennem hozzájuk Moholy-Nagy és a Bauhaus építészet, amely később egyre hangsúlyosabb lett. Az alkotó folyamat közben belehelyezkedni a nagyok szemszögébe, a saját eszközeimmel megrajzolni egy tanulságos képet igazi kihívás volt számomra. Az árnyékok és lencsevetületek haute couture világa folyamatosan metsződik át a fine cut tökéletes szabásvonalaival, létrehozva gondolataim árnyfényképét az ezüstkorról, ami mai szemmel nem is létezhetett.”

Hegedűs Zsanett, tervező

CÉGINFORMÁCIÓK

Az AIAIÉ  tervezője, Hegedűs Zsanett showroomjában készülő ruhák védjegye a személyre szabott tervezés és a finoman kidolgozott részletek. A designer kreativitása és a megrendelő saját személyisége egyaránt alakítják a vágyott tervet; a magas minőségű kidolgozás az egyedileg, méretre készült ruhák különlegessége. Az AIAIÉ bespoke design termékei az egyediség luxusát adják a magabiztosan stílusos, személyiségüket felvállaló nőknek és férfiaknak.

Az AIAIÉ a megrendelésre készülő ruhák és kiegészítők mellett évről évre saját kollekciókkal is jelentkezik. A tervező művészi igényét, inspirációját és gondolatait tükröző darabok hosszú kreatív folyamat eredményeképp, tudatos struktúra mentén jönnek létre. A kollekciókban fontos szerepe van a sorrendnek, az átmenetnek formák között, a koncepció kibontásának. A designer 60-70 terv legjobbjaiból választja ki a megvalósulókat, mégpedig úgy, hogy a kulcsdarabok közé illeszti azokat, és addig cserélgeti, míg friss szemmel ránézve a kollekció részei pontos ívet alkotnak.

A márka 2015-ös tavasz-nyári kollekciója, a Shadowgraph a Vancouver Fashion Week kifutóján debütált.

AIAIÉ SOCIAL

Web / aiaie.wordpress.com
Facebook / https://www.facebook.com/AiaieBespokeDesign
Instagram / @hegeduszsanett
Pinterest / http://www.pinterest.com/aiaiedesign
Not Just a Label / https://www.notjustalabel.com/designer/aiaie

Short url / http://wp.me/Pu12O-r6

Reklámok