MATERIAL LOVE / PROFESSZIONÁLIS TECH-TEXTIL anyagismereti kurzus

ml tech k

Kíváncsi vagy az innovatív textilek kínálta lehetőségekre? Találkoztál már ilyen projekttel, de nem tudtad hogyan működik? Szeretnéd a jövő évek trendjeit egy szakértő szemén keresztül látni?

A Design Hét sikeres kezdő és haladó anyagismereti kurzusai után, a MATERIAL LOVE professzionális kurzusán az intelligens- és tech-textilek feltérképezése a cél Hegedűs Zsanettel, az AIAIÉ – Bespoke design márka tervezőjével.

A 5 órás kurzuson szó lesz az intelligens, innovatív és tech-textilek gyártásáról, művészeti, tervezői és üzleti felhasználásáról, az elkövetkezendő évek trendjeiről, élményszerűen bemutatott gyakorlati példákon keresztül.

A kurzus után rövid tervezői konzultációra is lehetőség nyílik egy általad hozott kérdésben.

A kurzus minimum 5 fővel indul és bruttó 30.000 forintba kerül, mely tartalmazza a 5 órás kurzust és az azt követő rövid személyes tervezői konzultációt.

Jelentkezés a kurzus megjelölésével: aiaie.press@gmail.com

Are you interested in opportunities offered by innovative textiles? Have you encountered a project of the sort but you did not know how it worked? Would you like to see the trends of the coming years through the eyes of an expert? After the successful beginner and advanced courses during Design Week, the aim of the first professional MATERIAL LOVE course is mapping intelligent and tech textiles with Zsanett Hegedűs, Head Designer of AIAIÉ-Bespoke Design. The 4-hour course covers the use of tech textiles for artistic, design, and business purposes, through practical examples presented in an enjoyable way. After the course, the designer is available for a short consultation on a matter of your choice. Courses are held in Hungarian.

“Személy szerint rendkívül érdekesnek és hasznosnak találtam a trendek és a kapcsolódó elméleti háttér áttekintését, mert egy rendszerszerű szemlélet közvetített. Azt hiszem ez is egy olyan dolog, ami hiányzik az intézményes oktatásból, mivel a diákok sok információt  kapnak a részterületekről, de hogy közöttük milyen kapcsolatok működnek, az ritkán kerül megvilágításra.  Emellett azt is hasznosnak gondolom, hogy a személyes projekteket a megvalósítást végigkövetve lehet megismerni a kurzuson. Sokat lehet tanulni abból, hogy a felmerülő problémák is bemutatásra kerülnek, hogy milyen nehézségek vannak egy tervtől eljutni a kész termékig. Erre sokszor nem is gondol az ember, amíg nem kerül hasonló helyzetbe, és az is segítség, ha az ember tudja, hogy másnál is vannak nehézségek, keresni kell a megoldást.  Mindehhez az anyag- és technikatörténeti rész kimondottan izgalmas, ahogy egy-egy konkrét termék a történetével együtt válik megismerhetővé.”Kovács Emese(2017)

“Nagyon köszönöm a mai napot, élmény volt :). Szuperül felépítetted az előadást és használható tudást kaptam. Örülök, hogy nem csak képen láthattam azokat a textileket, amiről szó volt vagy amiről már hallottam, hanem megtapinthattam, láthattam a szerkezetét is, így már én is másképp állok ezekhez a “mű”anyagokhoz :).  Továbbra is azt gondolom, hogy hiánypótlók ezek a kurzusok!” Kanics Márta, textiltervező (2017)

“Nagyon élvezetes volt a vasárnapi kurzus! A tőled megszokott alapossággal térképezted fel az eddigi és az aktuális helyzetet a tech textilek és a digitáliák körében. Én azért élveztem, mert napirenden van a téma a szakmában, de nehéz szelektálni és kategorizálni. Jó volt így egyben, időrendi sorrendben és csoportokban végigmenni az anyagon. Nekem a rendszerezés, az elnevezések pontosítása segített a legtöbbet. Így gondolom, hogy a jövőben már könnyebb lesz nekünk is belőni, hogy a különböző újdonságok hova tartoznak.
És köszönöm a segíteséget a tervezéssel kapcsolatban is, az évvégi hajrában már magabiztosabb leszek.” Zámori Zsófia textiltervező(2017)

“Elképesztően szuper volt a kurzus nálad, és nagyon várom hogy legyen ismét haladó textil kurzus is!:) Köszönöm a sok-sok infót és azt, hogy megmutattad, hogyan is kell profin csinálni valamit. Öröm ezt megtapasztalni!” Kiss Sarolta (2018)

“Nagyon tetszett a tanfolyam, sokkal többet kaptam, mint vártam, és igen meglepődtem a segítő szándékon. Valamennyi anyagismeretet nyilván kaptam a suliban előzőleg, de a mai modern anyagokról és azok felhasználásáról igen keveset. Szóval a gyakorlatias oktatás szuper volt.” Pálfi Ágnes (2018)

“Szeretném megköszönni a vasárnapi workshopot, nagyon élveztem minden percét, szuper dolgokat láttam, hallottam, sok hasznos és érdekes infót, nagyon jó balanszban volt az ‘elmélet’ és a gyakorlati tudnivalók, külön köszönet az őszinteségedért ami végig kísérte és ‘hitelesítette’ az előadást.” Nyírő Dóri (2018)